Настани

Бели снегулки - објект Кокиче

Бели снежни снегулки. Ликовна активност, изработка на снегулка со вештачки снег.

Новогодишни елки - објект Кокиче

Ликовна креативна активност. Изработка на новогодишна елка со шарени лампиони на поинаков, креативен начин.

Дедо Мраз во О. Ѓургица

На ден 25.12.2020 со радост игра и песна децата на О. Ѓургица го пречекаа најсаканиот Дедо Мраз.

Јануарски Традиционални Празници

Децата треба да ги знаат и почитуваат традиционалните празници

Писмо и честитка до Дедо Мраз

Детето употребува најразлични методи за да ги изрази сопствените идеи, мисли и доживувања

Новогодишни честитки - објект Кокиче

Ликовна креативна активност, изработка на новогодишни честитки од рацете на вредните дечиња.

Правиме колачи за наши другарчиња

Правиме колачиња за донирање на наши другарчиња што не можат да си дозволат.

Басните, јунаците во нив и нивните стапалки

Воспитна група 3-4 год год - Изворче

Новогодишна елка - Објект Ѓурѓица

Децата, сакаат, умеат и активно учествуваат во креативните ликовни активности.

За Нас

Градинката Весели Цветови започнала со работа во далечната 1945 година во Скопје.

По ослободувањето на нашата земја, на 15 Март 1945 година, Народниот одбор на Скопската околија ја формирала установата "Мирче Ацев". 
Градинката почнала да работи во станбена зграда со 20 деца и 3 вработени.

Прочитај повеќе...

Посетеност

Денес16
Вчера87
Оваа недела16
Овој месец1496

Моментално посетители

1
Онлајн

2021-01-18