Меѓународниот ден за поддршка на децата со аутизам

Децата можат да ги препознаат и соодветно да ги изразуваат своите емоции. Воспитната група 4-5год. Ѕвездички од објектот Ѓурѓица заедно со воспитувач Данче Трпеска и негувател Милена Стоева го одбележавме Меѓународниот ден за поддршка на децата со аутизам и нивна инклузија во секојдневието. Подај рака стопли срце, да ја зголемиме љубовта и разбирањето за лицата со невидлива попреченост. Децата порачаа сите сме различни но сепак исти, сите сме деца.